Week 11-2011

14-3

Dagje Utrecht met Greet. Ze heeft een wandeling van internet gehaald rond het oude centrum met hier en daar een hofje, De Dom etc. Ik gebruik vandaag mijn 40 mm pancakelensje met daarop een softfocusfilter. Verder wil ik vandaag zoveel mogelijk mensen op mijn foto's. Dit lensje dwingt mij dus mijn onderwerp behoorlijk kort te naderen en dus enige "brutaliteit" en "snelheid" te hebben.
Ik ben ondertussen een "expert" in theekopjes fotograferen...
Persoonlijk vind ik dit wel een toppertje in de categorie brutale straatfotografie, deze bedelende man bij die geldautomaat.
"Tied veur een pafke".
Even op een bankje zitten, ik oefen het "meepannen".
Wel apart dit tunneltje... vanaf de ene kant zag je deze kleuren verlichting...
En vanaf de andere kant was alles heel anders van kleur.
Hou d'r in de gaten, Jan !
En dan word ik een beetje lui/sneaky. We zitten hier ergens binnen voor een kop thee en natuurlijk een wijntje voor Greet... ;-) Ik zet mijn camera voor het raam, handmatige scherpstelling op 3 meter, draadontspanner eraan en knippen maar.
Dat wordt natuurlijk niet allemaal even scherp maar sommige zijn toch wel leuk genoeg voor hier.... D'r wordt wat afgebeld in dit landje.
Proost Greet, we hadden een superdag! Volgende keer dan toch maar Amsterdam proberen??
18-3

Ma is vandaag 70 jaar geworden.
Collega Rudy (van rayon Arnhem) en zijn vrouw Leida komen fotoboeken bekijken en laten zien. Zo kunnen we wellicht wat ideeën opdoen van elkaar.
Boekenweek. Tijd voor een nieuwe uitdaging... Ik snap nog steeds niet heel veel van dat Photoshop dus laat ik maar eens met een dummies beginnen.
19-3

Onlangs kreeg ik een Pentax kitlensje erbij. Nou stelt dat lensje natuurlijk niet zoveel voor maar er zat wel een polarisatiefilter op en die heb ik dus vandaag een beetje uitgeprobeerd in Park Sonsbeek in Arnhem. Om de boel nog een beetje "aan te dikken" zet ik ook in de camera de verzadiging/contrast en scherpte een streepje hoger. Helaas past dat filter alleen maar op die kitlens en niet op één van mijn betere lenzen. Op zich gaf hij geen slecht resultaat en is het wel het overwegen waard zo'n filter te kopen op m'n goede 31 mm lens.

Afhankelijk van hoe je hem draait en hoe je staat t.o.v. de zon is dit het verschil:
Kasteel Zypendaal.
Iedereen wil met zijn/haar hoofd in de zon vandaag.
Pink lady... ze wilde wel voor me poseren.
Er zwommen al jonge kuikens rond !
iso 100 - F 8 - 1/60e
ISO 100 - F 8 - 1/60e
Kasteel Zypendaal - Arnhem